Több ezer külhoni diák a Járd végig! projektben
EFOP-3.10.1-17-2017-00003
Eddig 4351 külhoni gyermek csatlakozott a „Járd végig!” projekt magyarországi programjaihoz, ahol tanulmányi kirándulás keretében vehettek részt értékteremtő foglalkozásokon.

Az uniós támogatásból finanszírozott projekt keretében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő eddig összesen 174 csoport részére szervezett olyan 4 napos kirándulást határon túli diákok részére, ahol anyaországi gyermekekkel találkozhattak, és tapasztalatokat cserélhettek különféle pedagógiai foglalkozások során. A látogatások alkalmával az élményekben gazdag programokon olyan jó gyakorlatok megfogalmazása is helyet kapott, amelyeket mind az anyaországi mind a külhoni pedagógusok fel tudnak használni későbbi szakmai munkájuk során. Fontos szempont az is a projektbe történő jelentkezéskor, hogy az utazás programját az iskolák maguk választhatják ki, de ez idáig bármelyik program is került kiválasztásra, a visszajelzések alapján életre szóló élménnyel térhettek haza a diákok:

„Sok jó emlékkel hagytuk el a várost, és azzal a reménnyel, hogy egyszer közösen még visszajövünk ide!” (Szatmárnémeti)

„Öröm volt látni tanulóink izgalmát, ámulatát, boldogságát és vidámságát. Egy életre szóló élmény volt diáknak, tanárnak egyaránt.” (Tornalja)

„Ennél vidámabban és jobban tanévet nem kezdhettünk volna.” (Felsőboldogfalva)

Mivel Magyarország Kormánya a Magyar Közlöny 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletében a veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március 12-től rendkívüli joghelyzetet rendelt el, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a „Járd végig!” című projektbe sikeres pályázat útján bevont intézményeinek márciusban és áprilisban történő utazásait 2020. március 12. napjától átmeneti időre felfüggesztette, és azt egyeztetve az intézményekkel egy későbbi időpontra helyezte át.
 
A projekt megvalósítói bíznak abban, hogy hamarosan újra indulhatnak a programok, és még több külhoni és anyaországi diák számára biztosíthatnak lehetőséget közös tanulásra, időtöltésre.

Projektazonosító: EFOP-3.10.1-17-2017-00003
Projekt megnevezése: Járd végig!
Támogatás összege: 1.591.471.903 Ft
Kedvezményezett: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, konzorciumi partner: Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete
2020. július 2.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő