„Büszkén mondom magam magyarnak!” – Erdélyben képviselte a Támogatáskezelőt Monszpart Zsolt főigazgató

A hosszú hétvégén Partiumba utazott Főigazgató úr kollégáival, Nemes Csaba főtanácsadóval és Illyés Szabolcs projektvezetővel, hogy a Máramarosszigeten és Koltón megrendezésre kerülő 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén beszéddel köszöntse az egybegyűlteket. A megemlékezéseken köszöntőt mondott Petneházy Attila, az Emmi miniszteri biztosa is.

A március 12-i máramarosszigeti rendezvényen – többek között – jelen voltak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és városi elnökei, Pintér Zsolt és Orosz Krisztofer.

Koltón pedig Pap Zsolttal, Nagybánya alpolgármesterével, Varga Károly, nyugalmazott esperessel és Tolnay Istvánnal, a Partiumi Keresztény Egyetem alapítójával koszorúzták meg az ünneplők Szendrey Júlia és Petőfi Sándor szobrát.

Mindkét helyszínen az ünnepség szervezője a helyi református közösség volt.

„Büszkén mondom magam magyarnak – idézett egy a Határtalanul! programunkon résztvevő kisfiút beszédében Főigazgató úr, hozzátéve, hogy kézzel foghatóan láthatóak azok az eredmények, amelyek a magyar kormány pályáztatási programjai keretében kerültek finanszírozásra a jelen határokon túli magyar közösségekben.  Az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk, március 15-e helyi szónokai a megemlékezések során kiemelték, hogy nagyra értékelik a magyar kormánytól az elmúlt 12 évben kapott támogatást.