Hírlevél – 2021 július
   
Kedves Olvasónk!
2021 július


Júliusi hírlevelünk fókuszában az aktuális pályázati felhívások és a július 12-én nagy sikerrel megnyitott – ingyenesen látogatható – kiállításunk állnak.

AKTUÁLIS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK

Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter megbízásából a Támogatáskezelő által kezelt aktuális pályázati felhívások:
A Hazai családi bölcsőde és munkahelyi bölcsőde-fejlesztési program nem önkormányzati fenntartók részére című 2021. évi pályázati felhívás 2021. július 13-án jelent meg.
A pályázatok benyújtásának határideje: első szakasz 2021. augusztus 15., második szakasz 2021. szeptember 15.

Emlékeztető: A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2021-2022. évi cselekvési programja alapján még 2021. május 27-én meghirdetett, korábban már megküldött felhívások emlékeztetője:
Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj. A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. július 31.

A hazai tehetséges magyar fiatalok nemzetközi versenyeken, valamint a Magyarországot képviselő tanulók, csapatok diákolimpiákon és világversenyeken való részvételének támogatása. A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. július 31.


Nemzeti Kulturális Alap pályázati kiírásai folyamatosan jelennek meg.
Augusztus hónapban várhatóan az alábbi területeken és témákban lesznek pályázható felhívásaink:
Filmművészet Kollégiuma
https://nka.hu/filmmuveszet-kollegiuma/
Hazai szabadtéri vetítések, kert- és autósmozik tevékenységének ösztönzése, valamint a magyar nemzeti filmvagyon láthatósága növelésének támogatása Benyújtási határidő: 2021. augusztus 9. éjfél

Magyar részvételű koprodukciós filmalkotások, valamint „art” besorolású külföldi filmek forgalmazásának támogatása, az „art” mozi-hálózat nézőinek filmművészeti értékekkel történő ellátása, az „art” mozik programjának és közönségkapcsolatainak javítása érdekében Benyújtási határidő: 2021. szeptember 20. éjfél

Alkotói támogatás új, immerzív technológiai környezetben készítendő audio-vizuális alkotások (VR alkotások), minimálisan elvárható 5 perc hosszúságú felhasználói élmény létrehozására – ember és környezet, fenntarthatóság, nemzeti kultúra, történelem, művészet- tematikában
Benyújtási határidő: 2021. szeptember 20. éjfél

A pályázható felhívásaink köre folyamatosan változik, így a későbbiekben augusztus hóra vonatkozóan is jelenhetnek meg újabb területeken és témákban kiírások.

A Nemzeti Kulturális Alap aktuális pályázatai az alábbi linkre kattintva érhetőek el:
https://nka.hu/kategoria/kiemelt-kategoriak/palyaztatas/kollegiumok-felhivasai/

KIÁLLÍTÁSMEGHÍVÓ
A kultúra és művészetek elhivatott támogatójaként kiállítássorozatot szervezünk, hogy ezzel is támogassuk a tehetséges művészek minél szélesebb körben való megismertetését. Programsorozatunk első kiállítását „És fölzeng a világ” címmel, székházunk (1085 Budapest, Gyulai Pál utca 13.) aulájában nyitottuk meg 2021. július 12-én.
A tárlat az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra hangolódva, neves kortárs művészek alkotásain keresztül jeleníti meg a szakralitás témáját. A kiállításon Aknay János vászonképeiben, Bráda Tibor üvegmunkáiban, Pogány Gábor Benő szobraiban, valamint Péreli Zsuzsa textilből készült alkotásaiban gyönyörködhetnek a látogatók. A tárlat az aktuális járványügyi szabályozások szerint tekinthető meg ingyenesen 2021szeptember 1-ig, munkanapokon 10 és 16 óra között.
A pandémia okozta kényszerű zárlat alól lassanként felszabadulva a kiállítás a jövőre tekint. Azokat az utakat tárja fel, amelyeken keresztül a lélek harmóniája, nyugalma helyreállhat, amelyek a szakralitás újraértékeléséhez vezethetnek.
Szeretettel várjuk tárlatunkon! Előzetesként tekintse meg a sajtótájékoztatón készült kisfilmünket.
A kiállításról részletes információkat talál weboldalunkon valamint Facebook oldalunkon, melyen ezentúl fokozott aktivitással osztunk meg intézményünkkel és programjainkkal kapcsolatos híreket.

Sikeres pályázatokat, örömteli élményeket kíván, a Támogatáskezelő – NKA csapata!