Hírlevél – 2022 április
 
2022 április
Kedves Olvasónk!

Áprilisi hírlevelünk fókuszában az aktuális pályázati felhívások, valamint ingyenesen látogatható kiállításaink állnak. AKTUÁLIS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram „Helyben, rendben”
című IFJ-GY-22-A kódjelű pályázati felhívását 2022. március 18-án tette közzé.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. április 17.
A Pályázati felhívás feltételeiről az alábbi közleményből tájékozódhat:
https://emet.gov.hu/gyermek-es-ifjusagi-alapprogram-helyben-rendben-cimu-palyazat/

A Nemzeti Kulturális Alap pályázati kiírásai folyamatosan jelennek meg. Április hónapban várhatóan az alábbi területeken és témákban lesznek pályázható felhívásaink:

Könyvtárak és Levéltárak Kollégiuma
– Konferenciák, rendezvények, szakmai tapasztalatcserék, műhelybeszélgetések megrendezése
(Benyújtási határidő: 2022.04.06. éjfél)
– Szakmai kiadványok (évkönyvek, monográfiák, tanulmánykötetek, módszertani kiadványok és forráskiadványok) közzététele
(Benyújtási határidő: 2022.04.06. éjfél)
– Maradandó értékű magániratok, egyedi dokumentumritkaságok megvásárlására
(Benyújtási határidő: 2022.04.06. éjfél)
– Olvasásnépszerűsítő, ifjúsági közösségépítő táborok szervezése
(Benyújtási határidő: 2022.04.06. éjfél)
– Települési könyvtárak szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése
(Benyújtási határidő: 2022.04.06. éjfél)
Könyvtárak és Levéltárak Kollégiuma – nyílt pályázati felhívásai ide kattintva elérhetőek

Múzeumok Kollégiuma
– Időszakos és kisebb állandó kiállítások, valamint a hozzájuk kapcsolódó katalógus kiadására, az adott kiállításhoz kapcsolódó digitális ismeretátadási tartalmak létrehozására
(Benyújtási határidő: 2022.04.19. éjfél)
– Konferenciák, rendezvények, szakmai tapasztalatcserék, műhelybeszélgetések megrendezésére
(Benyújtási határidő: 2022.04.19. éjfél)
– Határon túli magyarlakta területeken működő muzeális intézmények szakmai programjainak megvalósítására
(Benyújtási határidő: 2022.04.19. éjfél)
– Múzeumi évkönyvek közzététele
(Benyújtási határidő: 2022.04.19. éjfél)
A Múzeumok Kollégiuma – nyílt pályázati felhívásai ide kattintva elérhetőek

KIÁLLÍTÁSMEGHÍVÓ

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a kultúra és művészetek elhivatott támogatójaként kiállítássorozatot szervez, hogy ezzel is segítse a tehetséges művészek széles körben való megismertetését. A MANK Nonprofit Kft.-vel közös, „Staféta” elnevezésű új programsorozatunk negyedik kiállítását április 8-án „Feltámadás, Hit – Zene, Teremtés” címmel nyitjuk meg a Támogatáskezelő székházának (1085 Budapest, Gyulai Pál utca 13.) aulájában.

center

Sándor Antal festő- és szobrászművész egyéni hangú életműve a magyar képzőművészet sajátosan összetett, önálló fejezete. Műveit áthatja egyfajta belső csend, áhítat, meggyőződés, alázat, szellemi tartás, szeretet, ragaszkodás bizonyos elvekhez, amely maga a kereszténység.
A kiállított alkotások szakralitást sugároznak: a szentség erejét, a hitet és az emelkedettséget hordozzák magukban. Olyan kiállítás született, amely a remény katedrálisát alapozza meg a lélekben: eszményekből építkezik, amik nélkül élni nem lehet – írja a kiállításról Dr. Szatlóczkyné dr. Gajdóczki Zsuzsanna kultúrtörténész, kurátor. A kiállítás célja, hogy a befogadó Sándor Antal művészete által még közelebb kerüljön a húsvét és keresztény hit legfőbb csodájához: a Feltámadáshoz. A tárlat április 11-től június 7-ig látogatható a Támogatáskezelő székházában, munkanapokon 10 és 16 óra között. A rendezvény fővédnöke: Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere. A kiállítás kurátora: Dr. Szatlóczkyné Dr. Gajdóczki Zsuzsanna. A kiállítás szponzoraink, az Allianz Hungária Zrt. (arany fokozatú támogatónk) és az MKB Bank Nyrt. (bronz fokozatú támogatónk) jóvoltából valósult meg.
Szeretettel várjuk tárlatunkon!

2021 legjelentősebb társadalmi innovációs teljesítményeinek elismerése

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Támogatáskezelő 2022. március 2-án nyílt pályázati felhívást hirdetett 2021 legjelentősebb társadalmi innovációs teljesítményeinek elismerésére. Olyan állami és önkormányzati intézmények, valamint civil szervezetek, vállalkozások jelentkezését vártuk, amelyek tavaly a társadalmi innováció terén mérhető módon, jelentős eredményt értek el és fenntartható üzleti modellel rendelkeztek, különösen az esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás, családtámogatás, köznevelés, szociális és egészségügyi ellátás terén. Az elbírálás során előnyt jelentett, ha a pályázók a helyi társadalmi csoportok bevonásával, közösségépítő hatással bírnak vagy össztársadalmi, országos kezdeményezéssel jelentkeztek. Kidolgozott és megvalósított ötleteket, nemzetközileg is adaptálható megoldásokat vártunk pályázóinktól. A felhívásra összesen 19 pályamű érkezett. A Miniszter úr által felkért öttagú bíráló bizottság felterjesztett javaslata alapján a végső döntést Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hozta meg. Az elismeréseket 2022. április 5-én sajtónyilvános ünnepség keretében Miniszter úr adja át a kitüntetetteknek, mely szervezetek jogosulttá válnak a „2021. társadalmi innovációja” cím és az ehhez tartozó logó használatára a médiában, rendezvényeiken, kiadványaikon, reklám- és PR anyagokon.

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára és támogassa a tehetségeket! center
A Nemzeti Tehetség Program Ösztöndíjprogramjai évről évre új lehetőségeket kínálnak a tehetséges fiataloknak. A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj, amely 2015 óta biztosít lehetőséget arra, hogy a Program keretében a kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok az egyéni fejlődésük érdekében közvetlenül ösztöndíj-támogatásban részesüljenek. Eddig közel 5000 kiemelkedően tehetséges fiatal részesülhetett ösztöndíjban. Az Ady Endre Tehetséggondozó Ösztöndíj jóvoltából a szomszédos államokban élő magyar tanulmányokat folytató, kiemelkedő tehetségű és szociálisan hátrányos helyzetű tanulók részesülhetnek támogatásban. A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram célja pedig, hogy a legkiválóbb, legtehetségesebb középiskolás fiatalok a világ legrangosabb egyetemeinek egyikén tanulhassanak. Adója második 1%-ának felajánlásával Ön is hozzájárulhat egy fiatal tehetség támogatásához.

Hogyan tudja adója 1 százalékát felajánlani?
• Lépjen be az eszja oldalra
• Válassza ki az 1+1%-os nyilatkozat fület
• Írja be a számot: 1823

Miért rendelkezzen adója 1%-áról a Nemzeti Tehetség Program részére?
• Mert a befolyt összeget az állam arányosan kiegészíti.
• Mert a tehetségek Magyarország nemzeti kincsei, befektetés a jövőbe.
• Mert aki ma Magyarországon tehetséges, biztosan kaphat közvetett vagy közvetlen formában támogatást.

További részletekért kattintson: IDE

Sikeres pályázatokat, örömteli élményeket kíván,
a Támogatáskezelő csapata