Hírlevél – 2022 január

2022 január
Kedves Olvasónk!
Egész éves együttműködését, figyelmét megköszönve kívánok áldott, békés, meghitt ünnepet Önnek és családjának, kollégáinak, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő valamennyi munkatársa nevében! A Támogatáskezelő portfóliójában a legnagyobb területet a kultúra jelenti, hisz hozzánk tartozik a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) működtetése, valamint az előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása is. A kultúra és művészetek elhivatott támogatójaként a pályázatok kezelése mellett idén képzőművészeti kiállítások szervezésébe kezdtünk, hogy ezzel is támogassuk a tehetséges művészek széles körben való megismertetését. Az év végéhez érve, a zeneművészeti ágak felé fordulva, saját karácsonyi dallal, kisfilmmel készültünk pályázóink, partnereink számára. A dalválasztás, a filmben közreműködő művészek és a képi világ egyaránt tükrözi a Támogatáskezelő küldetését: hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar emberek a saját kreativitásukkal, tehetségükkel, szakértelmükkel a lehető legjobban boldoguljanak itthon és a Kárpát-medencében. Karácsonyi üzenetünk a különböző művészeti ágak, stílusok harmonikus, színes együttműködését, együttélését hivatott képviselni. Fogadja szeretettel ajándékunkat, melyet a képre kattintva megtekinthet!

A jövőre is gondolva, szeretném felhívni figyelmüket decemberben útnak indult kezdeményezésünkre, az Esélyesek Klubjára, melynek következő kerekasztal-beszélgetését február elejére tervezzük. Az estre várjuk olyan pályázóink jelentkezését, akik szívesen megosztanák a nagyérdeművel sikereiket, pályázataikkal kapcsolatos tapasztalataikat. A sajtónyilvános eseményen lehetőséget adunk fiatal zenészek, előadóművészek bemutatkozására, így várjuk fellépők jelentkezését is! Visszajelzéseikből merítkezve a következő beszélgetést interaktívabbá tesszük a résztvevők számára és teret biztosítunk a párbeszéd folytatására a program befejeztével is.

Közös sikerekben, eredményekben gazdag boldog új évet kívánok!
Tisztelettel,
Monszpart Zsolt
főigazgató

MEGHÍVÓ

A Támogatáskezelő kiállítássorozatot szervez, hogy ezzel is segítse a tehetséges művészek széles körben való megismertetését. A MANK Nonprofit Kft-vel közös, „Staféta” elnevezésű új programsorozatunk első kiállítását „Génkapocs II.” címmel november 24-én a Támogatáskezelő székházának (1085 Budapest, Gyulai Pál utca 13.) aulájában nyitottuk meg.

center

Új tárlatunk fókuszában az inspiráló, példamutató, értékteremtő család áll. Kiállításunk színes anyagát a szentendrei Farkas dinasztiától kaptuk, akik ezer szálon kapcsolódnak a művészet számos formájához: szobrászathoz, festészethez, zenéhez, fotó- és textilművészethez egyaránt. A tárlat 2022. január 6-ig, munkanapokon 10 és 16 óra között. tekinthető
meg.

center

„Staféta” elnevezésű programsorozatunk második kiállítását „A türelem születése” címmel 2021. december 3-án a Debrecen-Széchenyi kerti Templom Kálmáncsehi Galériájában mutatjuk be. A szakrális témájú tárlat az adventre való hangolódást segíti. Ahogyan Pilinszky János fogalmaz: az advent várakozás arra, aki van. Várakozunk a családi együttlét, a meghitt ünnep iránt. Vágyakozunk a csend és a belső nyugalom iránt, melyből rohanó mindennapjainkban egyre kevesebb jut. Várjuk a Megváltó jelenlétének tapasztalatát. Azt várjuk, ami nem a miénk, pedig, tulajdonképpen életünk minden percében a miénk lehet. Kiállító művészeink: Aknay János, Bereznai Péter, Bráda Tibor, Buhály József, Gáti György, Ghyczy György, Mayer Éva, és Zsila Sándor. A tárlat az aktuális járványügyi szabályozások szerint tekinthető meg 2022. január 4-ig, hétköznapokon 8 és 16 óra között, hétvégén egyeztetés szerint: 0652/417-528. A kiállítás kurátora: Tardy Anna. A kiállítások szponzoraink, az Allianz Hungária Zrt. (arany fokozatú támogatónk) és az MKB Bank Nyrt. (bronz fokozatú támogatónk) jóvoltából valósulhattak meg. Szeretettel várjuk mind budapesti, mind debreceni tárlatunkon!

ESÉLYESEK KLUBJA
A Támogatáskezelő fontos küldetése, hogy már a pályázat benyújtása előtt a lehető legtöbb információval ellássa a pályázókat. Ezért decemberben új kezdeményezést indított, Esélyesek klubja címmel. A kéthavonta jelentkező estek célja, hogy a közönség ismerje meg a szervezet által nyújtott lehetőségeket, a sikerrel pályázók tapasztalatait, kerüljön közelebb a pályázati lehetőségekhez, s tegye mindezt egy kötetlen, szórakoztató, kulturális élményekben gazdag program keretében. A kerekasztal-beszélgetéseken minden alkalommal Monszpart Zsolttal, a Támogatáskezelő főigazgatójával és meghívott vendégeivel zajlik izgalmas véleménycsere. Az estek háziasszonya Kubinyi Júlia népdalénekes, a Támogatáskezelő kulturális nagykövete. Az ismert vendégek mellett korábbi sikeres pályázók szólalnak meg. A moderált beszélgetésbe, melyet időről időre zenés, táncos vagy épp prózai performansz színesít, egy ponton bekapcsolódik a közönség is. Pályázatokkal kapcsolatos kérdéseikre készséggel válaszolnak a jelenlévő szakemberek. Szeretettel várjuk a sikertörténetüket örömmel bemutató pályázók, zenészek, előadóművészek jelentkezését következő estünkre, amelyre várhatóan február elején kerül sor a Támogatáskezelő székházában (1085 Budapest Gyulai Pál utca 13.) Az estek időtartama 90 perc. A programra előzetes regisztráció szükséges a kommunikacio@emet.gov.hu e-mail címen. Az esemény részleteiről ezen e-mail címen valamint weboldalunkon, Facebook oldalunkon tájékozódhat.

Boldog karácsonyt és sikeres pályázatokban gazdag új évet kíván,
a Támogatáskezelő csapata