Hírlevél – 2022 május
 
2022 május
Kedves Olvasónk!

Májusi hírlevelünk fókuszában az aktuális pályázati felhívások, valamint ingyenesen látogatható programjaink állnak. AKTUÁLIS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.
A Program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése. A magyar népi kultúra, népművészeti értékek társadalmi elfogadottságának, beágyazódásának fokozása, alapértékként való kezelése.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. május 22. 23:59
A programról az alábbi linken tájékozódhat: https://emet.gov.hu/csoori-sandor-program-2022-palyazati-felhivasok/

KIÁLLÍTÁSMEGHÍVÓ
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a kultúra és művészetek elhivatott támogatójaként kiállítássorozatot szervez, hogy ezzel is segítse a tehetséges művészek széles körben való megismertetését. A MANK Nonprofit Kft.-vel közös, „Staféta” elnevezésű programsorozatunk ötödik kiállítását Jónás Péter és Gombos Zsófia festőművészek munkáiból nyitjuk meg 2022. május 26-án 10.30-kor a Somogy Megyei Kormányhivatalban (Kaposvár, Nagy Imre tér 1.). A kiállításmegnyitón beszédet mond Szita Károly (Kaposvár polgármestere), dr. Fülöp Péter (művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár, Emmi), Vetési Bernadett (főigazgató, Somogy Megyei Kormányhivatal) és Monszpart Zsolt a Támogatáskezelő főigazgatója. A megnyitón fellépnek Balázs Izolda énekes, színművész és Újláb Gábor zongorista. A kiállítás szponzoraink, az Allianz Hungária Zrt. (arany fokozatú támogatónk) és az MKB Bank Nyrt. (bronz fokozatú támogatónk) jóvoltából valósult meg.
Szeretettel várjuk a Staféta sorozat kaposvári kiállításmegnyitóján!

KONFERENCIAMEGHÍVÓ
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Debreceni Egyetem tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, 2022. június 3-án a Debreceni Egyetem aulájában (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.) megrendezésre kerülő „Magyar ember és a magyar lélek” című nemzetközi konferenciára. A konferencia és kaposvári kiállításunk részleteiről bővebb tájékoztatást adunk következő hírlevelünkben, weboldalunkon, Facebook oldalunkon, illetve a kommunikacio@emet.gov.hu e-mail címen.
Szeretettel várjuk rendezvényeinken!

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára és támogassa a tehetségeket! center
A Nemzeti Tehetség Program Ösztöndíjprogramjai évről évre új lehetőségeket kínálnak a tehetséges fiataloknak. A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj, amely 2015 óta biztosít lehetőséget arra, hogy a Program keretében a kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok az egyéni fejlődésük érdekében közvetlenül ösztöndíj-támogatásban részesüljenek. Eddig közel 5000 kiemelkedően tehetséges fiatal részesülhetett ösztöndíjban. Az Ady Endre Tehetséggondozó Ösztöndíj jóvoltából a szomszédos államokban élő magyar tanulmányokat folytató, kiemelkedő tehetségű és szociálisan hátrányos helyzetű tanulók részesülhetnek támogatásban. A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram célja pedig, hogy a legkiválóbb, legtehetségesebb középiskolás fiatalok a világ legrangosabb egyetemeinek egyikén tanulhassanak. Adója második 1%-ának felajánlásával Ön is hozzájárulhat egy fiatal tehetség támogatásához.

Hogyan tudja adója 1 százalékát felajánlani?
• Lépjen be az eszja oldalra
• Válassza ki az 1+1%-os nyilatkozat fület
• Írja be a számot: 1823

Miért rendelkezzen adója 1%-áról a Nemzeti Tehetség Program részére?
• Mert a befolyt összeget az állam arányosan kiegészíti.
• Mert a tehetségek Magyarország nemzeti kincsei, befektetés a jövőbe.
• Mert aki ma Magyarországon tehetséges, biztosan kaphat közvetett vagy közvetlen formában támogatást.

További részletekért kattintson: IDE Sikeres pályázatokat, örömteli élményeket kíván,
a Támogatáskezelő csapata
.