Hírlevél – II. 2022 május
Kedves Olvasónk!
Rendkívüli hírlevelünk fókuszában ingyenesen látogatható programjaink, valamint új pályázati felhívásaink állnak.

KIÁLLÍTÁSMEGHÍVÓ

A Támogatáskezelő a kultúra és művészetek elhivatott támogatójaként kiállítássorozatot szervez, hogy ezzel is segítse a tehetséges művészek széles körben való megismertetését. A MANK Nonprofit Kft.-vel közös, „Staféta” elnevezésű programsorozatunk ötödik kiállítását „Képesek vagyunk” címmel nyitjuk meg Jónás Péter képzőművész és Gombos Zsófia festőművész munkáiból 2022. május 26-án 10.30-kor a Somogy Megyei Kormányhivatalban (Kaposvár, Nagy Imre tér 1.).A kiállításmegnyitón beszédet mond Szita Károly, Kaposvár polgármestere, dr. Fülöp Péter, művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár, Emmi, Vetési Bernadett, főigazgató, Somogy Megyei Kormányhivatal, Tóth Norbert képzőművész és Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója. A megnyitón fellépnek Balázs Izolda énekes, színművész és Ujláb Gábor zongorista. A kiállítás szponzoraink: az Allianz Hungária Zrt., arany fokozatú támogatónk és az MKB Bank Nyrt., bronz fokozatú támogatónk jóvoltából valósult meg.
Szeretettel várjuk a Staféta sorozat kaposvári kiállításmegnyitóján!

KONFERENCIAMEGHÍVÓ

A Támogatáskezelő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Debreceni Egyetem tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, 2022. június 3-án a Debreceni Egyetem aulájában (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.) megrendezésre kerülő „Magyar ember és magyar lélek” című nemzetközi konferenciára. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a kommunikacio@emet.gov.hu e-mail címen. A további részletekről tájékozódhat ezen e-mail címen, valamint a +36703963377-es telefonszámon.Szeretettel várjuk rendezvényeinken!

AKTUÁLIS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK

Az Európai Szociális Alap által meghirdetett pályázati lehetőségek

1. Szociális innovációk a tisztességes környezetbarát és digitális átállásért
[referencia szám: ESF-2022-SOC-INNOV]

Pályázat elérhetősége: ESF+ Social Innovations for a fair green and digital transition

Az ESF+ által közzétett ESF-2022-SOC-INNOV felhívás célja, hogy olyan integrált és inkluzív szociális innovációs megközelítéseket, megoldások kidolgozását, tesztelését és megvalósítását támogasson, amelyek elősegítik a(z) a) iskolák, b) képzési központok / intézmények, c) munkahelyek, d) helyi közösségek, e) szociális gazdaság „zöldülő” és digitális átállását. A folyamat elősegítése során alkalmazott, az ESF+ által támogatott tevékenységek köre:
1. Az új, zöld vagy digitális termékek, szolgáltatások vagy technológiák megjelenéséhez köthető át-/továbbképzési és a felmerülő újratanítási igények azonosítása és megfelelő módon történő kezelése.
2. A fenntarthatóbb üzleti modellek megőrzése, elősegítése érdekében történő, a társadalmi elfogadás és/vagy magatartásbeli előremutató változások előmozdítására való törekvés a szociális gazdaságban (fogyasztási minták és/vagy közlekedési módszerek vizsgálatával).
3. Fenntarthatóságot megtartó, elősegítő és kiépítő utak (módszerek, metódusok) és az átállást/átalakítást segítő eszközök fejlesztése a szociális gazdaság szereplőinek számára.
4. A Szociális Jogok Európai Pillérének 20-ik alapelvének implementálásának elősegítése a zöldülő és digitális átállás kontextusába helyezve. Az alapelv megfogalmazza: az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása a társadalmak számára (beleértve az energiához, a mobilitáshoz és a digitális kommunikációhoz), a zöld és a digitális átállás összefüggésében.
A pályázat benyújtásának végső határideje: 2022. augusztus 2. 17:00 (Brüsszeli idő szerint)
Pályázat keretösszege: 10 millió euró
Projektekként igényelhető összeg: 200.000-1.000.000 euró

2. Szociális pénzügyi közvetítők tranzakciós költségeinek támogatása
[referencia szám: ESF-2022-SOC-FIN]

Pályázat elérhetősége: ESF+ Transaction costs to support social finance intermediaries

Az ESF+ által közzétett ESF-2022-SOC-FIN felhívás célja, hogy további támogatást nyújtson a szociális befektetési piac fejlesztésére, elősegítse és megkönnyítse a szociális vállalkozások finanszírozáshoz történő hozzáférését a szociális vállalkozásfinanszírozás területén működő pénzügyi közvetítők tranzakciós költségeinek részbeni fedezésével. Támogatható maximum finanszírozási hiányt a felhívás 500.000,00 euróban, illetve az alatti összegben határozta meg.
A pályázat benyújtásának végső határideje: 2022. június 14. 17:00 (Brüsszeli idő szerint)
Pályázat keretösszege: 4 millió euró

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt és meghívásos pályázatot hirdet a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.
A Program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése. A magyar népi kultúra, népművészeti értékek társadalmi elfogadottságának, beágyazódásának fokozása, alapértékként való kezelése.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. május 22. 23:59
A programról az alábbi linken tájékozódhat: https://emet.gov.hu/csoori-sandor-program-2022-palyazati-felhivasok/

Sikeres pályázatokat, örömteli élményeket kíván,
a Támogatáskezelő csapata