Idén is elismerik a pedagógusok munkáját
Hírek

Az Új Nemzedék Központ az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából online felületen fogadja a “Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj jelöléseit. A Nemzeti Tehetség Program keretében életre hívott díjra négy kategóriában lehet ajánlást tenni a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberek és szervezetek erkölcsi és anyagi elismerésére. A jelöléseket április 22-én éjfélig várják a tehetseg.ujnemzedek.hu oldalon.

 

A “Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj forrását biztosító Nemzeti Tehetség Program elindításáról  az Országgyűlés döntött. Határozatával elkötelezettségét fejezte ki a tehetséges gyermekek, fiatalok hosszú távú segítésére, folyamatos fejlesztésére, valamint kiszámítható támogatására. A 2028-ig tartó program alapvető célja Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése.

A tehetséges, szorgalmas és sikeres diákok mögött mindig pedagógusok, tehetséggondozó szakemberek állnak, akik időt, energiát és fáradtságot nem kímélve egyengetik az útját a tehetségeknek. A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjra a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi óvodapedagógusok, általános, közép- és szakiskolai pedagógusok, gyógypedagógusok, mesterségek oktatói, felsőoktatásban dolgozó tanárok, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik. A 2013-ban alapított díjat eddig összesen 731 pedagógus vehette át.

Idén a pályázat keretében „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő”, „Kiváló tehetségsegítő” kategóriában 55 pedagógus, „Kiváló tehetséggondozó szervezet” kategóriában pedig 5 szervezet munkájának elismerésére nyílik lehetőség. Az erkölcsi és anyagi elismerés elnyeréséhez online ajánlás, jelölés szükséges.

A jelöléseket az alábbi felületen lehet leadni: http://tehetseg.ujnemzedek.hu
Beküldési határidő: 2016. április 22. 23:59h

A díjátadás 2016. június 3-án, az Országos Tehetséggálán lesz. Ekkor történik a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért Életmű díj” átadása is, melyet idén három – szervezetek által ajánlott – szakember vehet át.

(Forrás: EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)