Kisfilmben mesélnek magyarországi élményeikről pályázatunk külhoni résztvevői

Szeptember 5-én Ópusztaszert és környékét fedezték fel a Támogatáskezelő „Járd végig!” EFOP-3.10.1 elnevezésű projektjének keretein belül hazánkba látogató határon túli diákok. A tanulmányi útról kisfilmet is készítettünk, mely ide kattintva https://www.youtube.com/watch?v=PqkYFdL57iI megtekinthető.

A projekt általános célja tapasztalatcserével és jó gyakorlatok megosztásával erősíteni az összmagyar kapcsolatokat a Kárpát-medencei térségben. Valamint a személyes ismeretségek kialakítása és fenntartása mellett a köznevelés területén át hozzájárulni a térség fejlesztéséhez, a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásához.

A projekt keretében külhoni iskolák hetedik évfolyamos diákjai vehetnek részt olyan négynapos tanulmányi kirándulásokon, melyek során Magyarország történelmével és hagyományaival ismerkedhetnek meg és hazai általános iskolák diákjaival találkozhatnak.

A 2018. január 1-én indult projekt keretein belül 2019-ben és 2020-ban összesen 4457 külhoni diák tanulmányi kirándulása valósult már meg. A vírus okozta korlátozások miatt azonban 2020-ban kénytelenek voltunk felfüggeszteni az utazásokat, de a járványhelyzet enyhülésével idén augusztus 26-ától újraindíthattuk a tanulmányi kirándulásokat.

Az újraindulás óta, a projekt jóvoltából, 15 intézmény 470 külhoni diákjának utazása valósult már meg, december végéig pedig további tanulmányi kirándulásokat szervezünk, összesen több, mint 800 tanuló utaztatását tervezzük lebonyolítani.