megszépült a Csillag-palota
KEOP-5.6.0

A tervezett határidőre, április végén lezárult az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő belvárosi székhelyének és telephelyének energiahatékonyságát célzó rekonstrukció. A Csillag-palota homlokzata megújult, a korszerű nyílászáróknak és a modern fűtési rendszernek köszönhetően a belvárosi épület üzemeltetési költségei jelentősen csökkennek majd.

 

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő székhelye, 1054 Budapest, Alkotmány utca 25. szám alatt található Csillag-palota, valamint a projekt konzorciumi partnerének kezelésében lévő 1054 Budapest, Akadémia u. 3. (1051 Budapest, Arany János u. 5.) szám alatti ingatlanok immáron felkerülhetnek a központi kormányzat energiatakarékossági irányelvei alapján felújított épületek közé. Az Alkotmány utca 25. sz. alatti ingatlan energiahatékonyságát szolgáló fejlesztésének keretében az épület nyílászáróinak felújítása megtörtént, az épület homlokzata megfiatalodott. Az elkészült beruházásnak köszönhetően a belvárosi épület javítja a városképet és hatékonyságnövelésének köszönhetően a fenntartási költségek csökkentésén túl, jelentős mértékben hozzájárul a károsanyag kibocsátás csökkentéséhez.

 

A KEOP-5.6.0/12-2013-0044 számú projekt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság konzorciumi projektjeként valósult meg, vissza nem térítendő támogatásból a Környezet és Energia Operatív Program által meghirdetett, „Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai” című pályázaton. A 260 millió forintos támogatási összeget a Kohéziós Alap, valamint Magyarország Kormánya társfinanszírozásban (85-15% arányban) biztosította.