"Mozdul a Gyerekesély" Tarnabodon
Gyerekesély Program

A „Mozdul a Gyerekesély” programsorozat részeként került megrendezésre 2015. szeptember  28-án  Tarnabodon a Társadalmasítás – „Tarnabod  gyerekszemmel” című szakmai fórum, amelyen a település köznevelési intézményeiben dolgozó szakemberek mellett részt vettek az Erken és Monoron működő Gyerekházak munkatársai is.


A délelőtti szakmai program első előadója Lantos Szilárd, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat integrációs programvezetője volt, aki egészen a kezdetektől mutatta be a szolgálat tevékenységét a településen. Ezt követően Moravcsik László tartott előadást a szociális szövetkezetről. Bemutatkozott a Mazsola Biztos Kezdet Gyerekház is, amelynek mindennapjairól egy rövid kisfilmet is láthattak a résztvevők.

 

 

A szakmai program második részében bemutatkozott az Erki Tanoda, valamint a Máltai Óvoda és Általános Iskola. Az intézményvezetők beszámolóikban érzékeltették, hogy a mindennapokban milyen problémákkal kell megküzdeniük, valamint beszámoltak az eddig elért eredményekről.


Az előadások jól érzékeltették, hogy Tarnabodon a születéstől egészen a felnőttkorig különböző esélyteremtő és integrációs programokkal próbálják csökkenteni azokat a hátrányokat, amelyekkel az itt élő gyerekeknek meg kell küzdeniük.