Nagy sikerrel megnyílt a Szintézis kiállítás székházunkban

2021. szeptember 20-án nagy sikerrel megnyílt „Szintézis” című kiállításunk, programsorozatunk harmadik eseménye, a Támogatáskezelő aulájában.

A tárlat – melyet először a Miskolci Városházán nyitottunk meg augusztus 19-én – 2021. október 22-ig lesz megtekinthető székházunkban (1085 Budapest, Gyulai Pál utca 13.), munkanapokon 10 és 16 óra között.

A kiállítás olyan fiatal kortárs művészek „szemüvegén” és ecsetvonásain keresztül mutatja be mindennapi világunkat, életünket, mint Csanálosi Mária, Gulyás Andrea, Király Gábor, Lajkó Nóra, Mányoki Ádám, Mátyási Péter, Pinczés József, Szabó Franciska és Végvári Gergely.

A rendezvény fővédnöke: Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, aki jelenlétével is megtisztelte a sajtónyilvános nyitóeseményt. A kiállítás kurátora Vincze Angéla képző – és iparművész.

A kiállításmegnyitón köszöntőt mondott: Sipos Endre művészetfilozófus és Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója.

Kubinyi Júlia, a Támogatáskezelő kulturális nagykövete énekével, Kovács Zoltán művész úr, munkatársunk Reményik Sándor „Irigység” című versének előadásával színesítette a rendezvényt.

A rendezvény társadalmi összefogás keretében valósult meg.

A megnyitóról írt többek közt a Magyar Nemzet, a kisalfold.hu, az Erdély Online, de jelen volt az M5 stábja is. Az M5 alábbi linken elérhető híradójában 02.20-tól tekinthetik meg a kiállításunkról szóló hírt: https://mediaklikk.hu/kulturalis-hirado-videok/video/2021/09/20/m5-hirado-2021-szeptember-20#

A megnyitóról kisfilm is készül, melyet hamarosan megosztunk Önökkel is!

Szeretettel várjuk kiállításunkon!