Nemzeti Tehetség Program
Díjátadó

A “Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj” átadása alkalmából rendezett ünnepségeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, valamint Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár köszöntötték a támogatásban részesülő fiatalokat, akik számos területen bizonyították tehetségüket.

 

 

Novák Katalin kiemelte: azoknak szeretnének az ösztöndíj formájában segítséget nyújtani, akikben megvan a szorgalom, az elszántság és a kitartás, de szükségük van egy “kis plusz” anyagi támogatásra. Úgy fogalmazott, a tehetség lehetőség a boldogulásra, a sikerre és a kiemelkedésre. Az ösztöndíjasoknak ezért azt tanácsolta, tekintsék a tehetségüket lehetőségnek, amely ugyan felelősséggel jár, de ezzel együtt örömforrás és élvezet is. Az ösztöndíjban eddig mintegy 150 kiemelkedő tehetségű fiatal részesülhetett.

 

Az emléklapok átadása után a díjátadó rendezvényeket Bene Dániel, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója zárta, és további sikeres munkát kívánt az ifjaknak.

Linkek: