Nyílt nap a Nemzeti Kulturális Alap székházában a Magyar Kultúra Napján – MEGHÍVÓ

Időpont: 2024.január 22. Helyszín: NKA székháza ( VIII. kerület, Gyulai Pál utca 13.)

Tisztelt Érdeklődő!

A Nemzeti Kulturális Alap ezúton hívja Önt és családtagjait a 2024. január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezésre kerülő nyílt napjára, amely változatos programokkal vár minden érdeklődőt.

Január 22. hétfő

14:00 – 19:00
Fejezetek a Nemzeti Kulturális Alap épületének történetéből című rollupkiállítás az aulában
A látogatók a kiállításon keresztül megismerkedhetnek az épület mozgalmas történetével, izgalmas és fordulatos múltjával, jelen használatával. NKA30 videóüzenetek A Nemzeti Kulturális Alap 30 éves fennállása alkalmából a kulturális élet különböző szereplőit kérte fel az intézmény, hogy értékeljék annak szerepét a hazai kulturális életben, méltassák tevékenységét, bemutassák történetét. A videókban megszólal többek között Bús Balázs, az NKA alelnöke, Dánielffy Gergő énekes, Hámori Máté, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője; Lackfi János költő; Lakatos Mónika és Rostás Mihály, Mazsi, a Romengo együttes énekese és vezetője. Művészeti könyvespolc
Csendes sarok, ahol a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott kiadványokba, folyóiratokba, művészeti magazinokba vagy kiállítási katalógusokba lehet belelapozni, sőt tetszés szerint el is vihetők.

15:30 – 17:00

Pályázati kisokos
Informatív szakmai előadás a pályázáshoz kapcsolódó témákról. Tervezett témák: pályáztatási naptár – tervezett kiírások ismertetése, jogszabály-változásokkal összefüggő módosítások, pályázati rendszerrel kapcsolatos kérdések, pénzügyi elszámolási és szakmai beszámolóhoz kapcsolódó kérdezz-felelek, PR kötelezettségek teljesítése. A program regisztrációhoz kötött.*

17:00 – 18:00
Háztörténeti séta
A program során a látogatók egy tablókiállításon keresztül megismerkedhetnek az épület mozgalmas történetével, és betekintést nyerhetnek az intézmény mindennapi életébe a pincétől a padlásig. Indulás és érkezés az aulába.
A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött az nkaprogramiroda@nktk.hu e-mail címen 2024. január 19-ig.
A program regisztrációhoz kötött.*

18:00 – 19:00
Szirtes Edina Mókus koncertje
A program regisztrációhoz kötött.*
A helyszín befogadóképessége korlátozott, ezért regisztrációs sorrendben maximum 80 fő részére tudunk helyet biztosítani.

*A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött az nkaprogramiroda@nktk.hu e-mail címen 2024. január 19-ig. Kérjük, hogy regisztrációkor legyenek szívesek feltüntetni a választott program elnevezését és a résztvevők számát.

A programmódosítás jogát a szervezők fenntartják. A programsorozat helyszíne a Nemzeti Kulturális Alap Székháza (Budapest, Gyulai Pál utca 13.).