Rólunk írták: A cirkusz láthatatlan című kiállításunk sikere a médiában

Kedves Olvasónk!

Február 8-án, kedden nagy sikerrel megnyílt Urbán Ádám fotográfus műveit bemutató „A cirkusz láthatatlan lelke” című kiállításunk, a „Staféta” elnevezésű, a MANK-kal közös programsorozatunk harmadik eseménye, a Támogatáskezelő galériájában.

A tárlat 2022. március 31-ig lesz megtekinthető az aulánkban munkanapokon.

A Balogh Rudolf-díjas fotográfus munkájának immár tíz éve jelentős témája a cirkuszi világ. A kiállított sorozat egészen új irányból enged betekintést ebbe az egyszerre különös és elbűvölő univerzumba. A befogadónak ezúttal lehetősége nyílik bepillantani a porond és a függönyök mögé: ahol nem csupán maga a csoda, hanem az ahhoz vezető, emberi megpróbáltatásoktól és az egyén határainak feszegetésétől rögös út is megmutatkozik

A kiállításmegnyitón a fővédnök, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár üdvözölte a Támogatáskezelő kezdeményezését, amellyel a kulturális támogatások  kezelésén túl megfoghatóan is behozzuk a kultúrát egy állami intézmény, egy irodaház falai közé, ezzel egy fantasztikus és sikeres új galériát adva a fővárosnak.

Főigazgató úr a kiállításmegnyitón elmondta: terveink szerint a következő időszakban több vidéki nagyvárosban, így például Balatonfüreden és Kaposváron is biztosítunk majd a művészek számára újabb kiállítások megszervezésével bemutatkozási, népszerűsítési lehetőséget.

A kiállításmegnyitót a Monarchia Zeneművész Egyesület zenészei és Kovács Zoltán kollegánk színesítették előadásaikkal.

A rendezvény és a kiállítás szponzoraink, az Allianz Hungária Zrt. és az MKB Bank jóvoltából valósult meg.

A megnyitóról  írt többek közt az MTI, a Magyar Nemzet, a kultura.hu, az Országút Magazin, a gondola.hu és valamennyi megyei hírportál.

A rendezvényen forgatott az M5 csatorna Agenda című műsorának stábja: https://mediaklikk.hu/kulturalis-hirado-videok/video/2022/02/08/agenda-2022-februar-8 és a Kossuth Rádió is.

A teljes sajtólistát közöljük a hír végén.

A megnyitóról kisfilm is készül, melyet hamarosan megosztunk Önökkel is!

Szeretettel várjuk tárlatunkon 2022. március 31-ig munkanapokon 10 és 16 óra között!

Linkek: