Rólunk írták: Máramarosban mutatta be határon túli pályázatait a Támogatáskezelő

Erdélyben járt a múlt héten az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő képviseletében Monszpart Zsolt főigazgató kollégáival. Pályázat, turizmus és oktatás témájú szakmai nyílt napokat szervezett a helyi Jávorfa Virága Egyesület az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével, január 20-án Máramarosszigeten, 21-én pénteken Koltón a Teleki kastély dísztermében.

A szakmai napokon a Támogatáskezelő bemutatta munkáját és a Nemzeti Kulturális Alappal való kapcsolatát, kiemelve a határon túl megvalósult projekteket, pályázati lehetőségeket.

Az EMET főigazgatója beszédében elmondta: a Támogatáskezelő nem egy hatósági szerv, hanem egy pályázókat segítő intézmény, melynek fő küldetése hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar emberek a saját kreativitásukkal, tehetségükkel, szakértelmükkel a lehető legjobban boldoguljanak a Kárpát-medencében. A szervezet célja, hogy a család, a kultúra, az egészségügy, a köznevelés, a tehetséggondozás, az ifjúságpolitika és a sport területén valamennyi kincs kiaknázható legyen, s minden már meglévő érték mindannyiunk közös értékévé váljék.

Az intézmény az elmúlt négy évben összesen 334 milliárd forintnyi pályázati támogatást kezelt. 

A programon a Támogatáskezelő kollégáinak lehetősége nyílt személyesen is beszélgetni a helyi pályázókkal, akik elmondhatták milyen támogatásra, segítségre van szükségük törekvéseik megvalósulásához. Az intézmény rendkívül értékes visszajelzéseket kapott munkájáról, az ügyfélszolgálati, pályázatkezelő munkatársak segítőkészségéről, gördülékeny munkavégzéséről, a támogatások által megvalósult projektek sikeréről.

A rendezvényről olvashatnak a Magyar Nemzet cikkében is.