új felhívások a Nemzeti Tehetség Program keretében
Hírek

Közlemény

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásak 2015–2016. évi cselekvési programja alapján 42 pályázati kiírást hirdetett meg. A Nemzeti Tehetség Program pályázatainak keretében a fiatalok tehetségük jellegének és szintjének megfelelő, folyamatos segítséget kapnak tehetségük kibontakoztatásához, és annak hasznosulásához. 

 

Magyarország egyik legnagyobb kincsét azok a tehetséges gyermekek, fiatalok adják, akik szárnyalni képesek, ha megkapják a személyes figyelmet és szakszerű, egyedi támogatást, ennek hiányában azonban elveszhet a tehetségük. Az állam feladata, hogy a jó civil kezdeményezéseket felkarolja, a tehetségeket kiemelten támogassa, és ehhez kapcsolódóan hosszú távú, stabil támogató rendszert építsen fel. 

 

A Nemzeti Tehetség Programot az Országgyűlés 2008-ban öt párti konszenzussal fogadta el. A program célkitűzései 20 éves időkeretben, kétéves cselekvési programok végrehajtásával valósulnak meg. 

 

Az eddigi cselekvési programok keretében 2009 és 2014 között 6 139 projekt nyert támogatást, a megítélt támogatások összege közel 6,8 Mrd forint volt. A támogatásokból összesen 1 362 927 (évente 300-350 ezer) tehetséges fiatal vehetett részt tehetsége kibontakoztatását segítő programban. 

 

A Nemzeti Tehetség Program 2015. évi pályázatainak keretösszege 2,8 milliárd forint, amely kétszerese a tavalyi évben erre a célra biztosított összegnek, és több mint háromszorosa a 2013-as keretnek. A Nemzeti Tehetség Program forrásának alaprésze az adófizetők által e célra felajánlott adó-egyszázalékokból áll, amelyhez a Kormány az összegyűlt adóbefizetésekkel egyenlő összegű forrást tesz hozzá.  

 

A program keretében meghirdetésre került nyílt pályázatok beadási határideje: 2015. szeptember 11. 

 

A pályázatokkal kapcsolatban bővebb információ elérhető a www.emet.gov.hu honlapon.

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

 

A felhívások az alábbi linken elérhetőek.

Linkek: