Határtalanul! a Vajdaságba – Sajtótájékoztató
Hírek

2014. május 7-én az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtótájékoztatót tartott a Határtalanul! program keretében. Az eseményen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntötte és indította útjára a Budapesti Piarista Gimnázium diákjait, akik a programban elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően a Vajdaságba utaztak, hogy a zombori gimnazistákkal együttműködve egy kulturális projektet valósítsanak meg.

A tárcavezető hangsúlyozta, az idei évben a kormány háromszorosára növelte a külhoni magyar kirándulásokra szánt támogatást, amelyre így 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre. Balog Zoltán kiemelte: egy-két éven belül elérik, hogy ne lehessen olyan magyar iskolás, aki úgy végzi el a nyolc osztályt, hogy ne járt volna állami támogatással legalább egyszer külhoni, magyar lakta területen. A miniszter felhívta az utazó diákok figyelmét arra, hogy “otthonról mennek haza”, hiszen „mi saját magunkkal vagyunk szomszédok”. 

A program Együttműködés szakképző iskolák között, valamint Együttműködés gimnáziumok között című pályázataira még két hétig, május 19-ig lehet pályázni. A tárcavezető arra biztatta az intézményvezetőket, hogy ezt az időt használják ki, mert még van forrás, amelyet nem költöttek el.

A rendezvényen részt vett Dér Henrietta vajdasági származású énekesnő, valamint Csete György Eörs, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója, aki Balog Zoltán miniszter úrral együtt egy térképet és egy iránytűt adott ajándékba az útnak indulóknak.