középiskolai együttműködések Határtalanul!
Hírek

2014. április 29-én a Határtalanul! program Együttműködés szakképző iskolák között és Együttműködés gimnáziumok között című kiírásai kapcsán szervezett tájékoztató napon vehettek részt az érdeklődők.

 

Csete György Eörs főigazgató köszöntője után Papp Judit, a Köznevelési és Felsőoktatási Támogatások Igazgatóságának vezetője és Varga-Markos Nikoletta ismertették a kiírások legfontosabb elemeit, illetve a pályázatok elkészítése és elbírálása során felmerülő legfontosabb szempontokat.

  

A pályázáshoz kapcsolódó kérdések megválaszolása után a Gourmand Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola képviseletében Fritz Tibor és Tanits Ötvös Petra beszéltek a pályázattal kapcsolatos tapasztalataikról, illetve partnerintézményükkel, a dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola és Magyar Tannyelvű Gyakorlati Képzési Központtal való együttműködésről.

 

„Lelkesedés és hazafiasság” – foglalta össze röviden Fritz Tibor, hogy mit jelent számukra a felvidéki iskolával való együttműködés. A bemutatkozás zárásaként kolléganője, Tanits Eötvös Petra a diákok által írt, élményekkel és érzelmekkel teli beszámolókból olvasott fel részleteket, melyek talán legfontosabb gondolata az alábbi volt: „Barátok egymástól távol is lehetünk.”

 

Mind a középiskolák, mind a szakképző iskolák pályázatainak benyújtási határideje 2014. május 19.