miniszteri látogatás a Határtalanul! program keretében
Hírek

A Határtalanul! program kapcsán tett látogatást 2014. március 13-án Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 35 kárpátaljai diákot fogadó XI. kerületi Szent Benedek Általános Iskola és Gimnázium épületében. A tárcavezető köszöntőjében hangsúlyozta: a következő időszakban háromszoros kormányzati támogatás jut a határon túli magyar területekre szervezett iskolai utazásokra. A nemzeti összetartozást erősítő programra ennek értelmében a 2014/2015-ös tanévre vonatkozóan 1,5 milliárd forintot fordít a kormány költségvetési forrásból – erősítette meg a miniszter. A 2014. évi pályázati kiírások március 20-án jelennek meg.

 

 

Csete György Eörs, a pályázat lebonyolítását végző Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója szerint a Határtalanul! program azért is fontos, mert a hosszú távú együttműködéseknek köszönhetően valódi emberi kapcsolatok jönnek létre a magyarországi és határon túli magyar fiatalok között.

 

A döntésnek köszönhetően már közel minden második 7. osztályos fiatal eljuthat egy-egy határon túli magyar közösséghez és szerezhet tapasztalatokat a külhoni magyarságról.