Pályázat, turizmus és oktatás témájú szakmai nyílt napok Koltón

Pályázat, turizmus és oktatás témájú szakmai nyílt napokat szervez Koltón a Jávorfa Virága Egyesület és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő január 21-én 15 órai kezdettel a Teleki kastély dísztermében.

Csendes Lajos, Koltó polgármestere, Ecsedi Árpád koltó-katalini református lelkipásztor, a rendezvény házigazdája és Bojoga István Lázár, a Jávorfa Virága Egyesület elnöke köszönti a vendégeket, majd Pap Zsolt, Nagybánya alpolgármesterének köszöntő beszéde következik.

Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója bemutatja a Támogatáskezelő munkájának és a Nemzeti Kulturális Alappal való kapcsolatát. Előadásának címe: „Hogyan támogatja a pályázati programokat az intézmény?”

Lukács Barbara, a Támogatáskezelő kommunikációs vezetője bemutatja a Támogatáskezelő küldetését és kommunikációs eszközeit.

A máramarosi turizmus fontosságáról beszél Alapi-Tóth Zoltán, projektmenedzser és Szász Imre egy virtuális utazásba vezeti a közönséget, a varázslatos Máramarosban.

Kávészünet után Pintér Zsolt, Máramaros megye RMDSZ elnöke köszönti az egybegyűlteket, majd Dr. Bános Katalin, a Támogatáskezelő Innovációs igazgatójának és Dr. Illyés Szabolcs a Támogatáskezelő innovációs kutatásvezetőjének előadása követi, melynek címe: Miben tud segíteni az innovációs igazgatóság? A máramarosi magyar iskolák helyzetéről 2022-ben beszél Hitter Annamária, főtanfelügyelő-helyettes, máramarosi körképet mutat be Lapsánszki Edit, kisebbségekért felelős tanfelügyelő, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Máramaros megyei elnöke. Pesek Szilárd a Leöwey Klára Líceum igazgatója bemutatja az iskola eredményeit és kihívásait, végezetül Hávrics Mónika, Hosszúmező polgármesterének tanácsadója a magyar iskolában tanuló vegyes házasságból született gyerekek tanulási nehézségeiről beszél.