Rólunk írták: A Társadalmi innovációs cím a médiában

Az Emmi és a Támogatáskezelő nyílt pályázati felhívást hirdetett 2021 legjelentősebb társadalmi innovációs teljesítményeinek elismerésére.

A pályázati lehetőségről írt az MTI, a Magyar Nemzet, a gondola.hu, a kultura.hu, az orszagut.com és a weborvos.hu.

Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy a technológiai innovációkkal kapcsolatos pályázati rendszer már harminc éve működik Magyarországon, és különböző díjakkal ismerik el a jelentkezők munkáját. A társadalmi innovációt viszont ilyen elismeréssel még nem tüntették ki.

Még holnap (2022. március 10.) éjfélig még várjuk olyan állami és önkormányzati intézmények, valamint civil szervezetek, vállalkozások jelentkezését, amelyek tavaly a társadalmi innováció terén mérhető módon, jelentős eredményt értek el és fenntartható üzleti modellel rendelkeztek. Különösen várjuk a pályázatokat az esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás, családtámogatás, köznevelés, szociális és egészségügyi ellátás terén!

Az elbírálás során előnyt jelent, ha a pályázók a helyi társadalmi csoportok bevonásával, közösségépítő hatással bírnak vagy össztársadalmi, országos kezdeményezéssel jelentkeznek.

Kidolgozott és megvalósított ötleteket, nemzetközileg is adaptálható megoldásokat várunk.

A nyertes szervezetek jogosulttá válnak „A 2021. év Társadalmi Innovációja” cím használatára.

A szakmai anyagokat öttagú bíráló bizottság értékeli.A végső döntést Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hozza. Az elismeréseket sajtónyilvános ünnepség keretében adjuk át a győzteseknek, akik tárgyi jutalomban részesülnek és jogosulttá válnak – a médiában, rendezvényeiken, kiadványaikon, reklám- és PR anyagokon – a címhez kapcsolódó logó megjelentetésére is.